7 tipuri de spatii pentru nunta in Romania

de Andreea Ghica

Fie ca iti organizezi nunta la un restaurant elegant, intr-o gradina intima sau chiar la cort, exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare in parte. Uite ce trebuie sa stii.

143644307248-article750x500.jpg?01436443

Nunta la iarba verde, Domeniul Greaca

Nunta nu are niciun farmec daca nu este facuta in acel loc care te defineste perfect, in acel loc in care te-ai visat inca de mica. Acum ca a sosit momentul mult asteptat, hai sa vedem cateva spatii din Romania in care ai putea sa-ti organizezi nunta, luand in considerare atat avantajele, cat si dezavantajele locurilor respective. 


Nunta in gradina

143644295847-article750x500.jpg?01436442

Nunta in aer liber, The wedding house 

In gradini, in parcuri, chiar si la mare, nuntile in aer liber sunt considerate printre cele mai nonconformiste si boeme nunti. Imaginatia lasa loc de joaca si poti transforma aceste spatii intr-unele desprinse din povesti. 


Avantaje

Decoratiuni rupte din natura

Nici nu mai ai nevoie de decoratiuni pompoase atata vreme cat apusul, florile in toata splendoarea lor, iarba verde si ciripitul pasarilor va tin companie in aceasta zi importanta. 

Joaca materialelor textile

Din acest punct de vedere, te poti juca atat cat iti permite imaginatia. Matase alba, covorase diafane alaturi de luminite agatate prin copaci, ghirlande textile peste mesele invitatilor - totul se poate transforma intr-o clipita intr-un decor demn de revistele de moda. 

Dezavantaje

Vremea capricioasa

Poate ca esti innebunita dupa nuntile in aer liber, dar din pacate nu poti face mai nimic odata ce vremea devine capricioasa. In astfel de cazuri, trebuie sa ai un plan de rezereva, precum un cort gigantic in care sa va mutati in caz ca incepe ploaia.

Temperaturile ridicate vara

Daca iti faci nunta in plina de vara, risti sa te alegi chiar si cu o insolatie. Asigura-te ca mesele si scaunele vor fi asezate la umbra copacilor, iar daca bugetul iti permite, ai putea cumpara cateva ventilatoare. Invitatii cu siguranta iti vor multumi! :)


Nunta la hotel 

143644435349-article750x500.jpg?01436444

Sala de festivitate, Ambasad'or Events

Cei care isi fac nunta la hotel, de cele mai multe ori au si invitati care trebuie sa se cazeze peste noapte, asa ca aceasta optiune este cea mai buna pentru toti. 


Avantaje

Personalul profesionist

Staff-ul hotelului este obisnuit sa lucreze cu grupuri mari de oameni, asa ca puteti sta linistiti la capitolul servire si ospitalitate.

Hotelul iti ofera absolut tot ce ai nevoie

Hotelul iti pune la dispozitie absolut tot ce ai nevoie, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji ca va trebui sa aduci de acasa mese, scaune sau farfurii in plus pentru ca nu ajung cele deja prezente. 

Iti poti caza invitatii chiar acolo

Acesta este un mare avantaj - faptul ca poti rezerva camere pentru invitatii tai la acelasi hotel la care faci si nunta. Partea buna este ca hotelurile vor avea pachete speciale, asa ca nu vei plati foarte multi bani in plus.

Dezavantaje

Lipsa flexibilitatii

Nu toate hotelurile accepta sa-ti aranjezi locul asa cum ai vrea. Exista manageri ai hotelurilor care nu te vor lasa sa schimbi ordinea mesele, totul trebuie sa se desfasoare in locul acela deja aranjat. Desigur, exista si ecxeptii, motiv pentru care trebuie sa discutati aceste amanunte chiar la inceput.

Costurile ascunse

Sigur ai un buget bine stabilit, dar pe parcursul noptii pot aparea diferite probleme, precum spargerea paharelor sau a unei farfurii, care trebuie si ele platite ulterior. 

Nunta la restaurant

143644500250-article750x500.jpg?01436445

Sala de nunta, Restaurant Papion

Cand iti faci nunta la restaurant, poti fi sigura ca veti fi tratati ca la carte si cu mancaruri din cele mai alese. Ospatarii au zeci de ani de experienta in spate, iar bucatarul sef iti poate oferi informatii pretioase in aceea ce priveste meniul de nunta.


Avantaje

Specialitatile culinare

Cand te duci la restaurant ca sa stabilesti detaliile pentru nunta, seful bucatar iti va oferi o lista cu preparatele lor, in special mancarurile specialitatea casei si desertul casei. Ramane la alegerea ta daca esti dispusa sa-ti rasfeti invitatii cu cele mai alese preparate sau daca mergi pe un meniu ceva mai traditional. In orice caz, ai de unde alege, ba chiar ii poti sugera bucatarului sa iti pregateasca un meniu personalizat.

Ospatari profesionisti

Poti fi sigura de asta, in special daca alegi un restaurant bine cotat. Dai un ban, dar stii pe ce il dai Tocmai de aceea este important sa te documentezi inainte de a alege restaurantul final, ba chiar poti citi review-urile de pe internet pentru a-ti face o idee.

Dezavantaje

Spatiul limitat

Daca vrei sa dansezi intreaga noapte, atunci nu ai facut chiar cea mai buna alegere. Restaurantele nu au ring de dans, spatiul este destul de limitat, iar tu te poti misca doar printre mese.


Nunta acasa

143651564753-article750x500.jpg?01436515

Nunta in casa, detaliu surprins de Doru Oprisan 

Este cea mai buna alegere daca esti genul de persoana careia ii place intimitatea. Familia, cativa prieteni apropiati, si cam asta e tot.


Avantaje

Este o nunta mult mai incarcata emotional

Candva te catarai pe copacul din gradina, acum faci nunta sub el. Nimic nu se compara cu astfel de momente, iar implicatia emotionala este mult mai mare.

Spatiu cat incape

Fiind o nunta la care participa cei mai apropiati, fiecare poate sta unde isi doreste. In plus, gradina poate fi folosita pe post de ring de dans, in vreme ce in camerele casei te poti odihni linistit dupa ce ai luat masa.

Dezavantaje

Este mai costisitor

In vreme ce restaurantul sau hotelul iti puneau la dispozitie tot ce aveai nevoie, multe servicii fiind deja incluse in pret, aici va trebui sa te descurci pe cont propriu. Daca nu iti ajung mesele si scaunele, trebuie sa te duci sa le cumperi, la fel si bautura si mancarea. 

Lipsa unei parcari

Asta este o problema pentru invitatii care vin de obicei cu masina personala. Informeaza-i din timp de faptul ca nu aveti o parcate prea incapatoare, iar recomandat ar fi sa vina cu taxiul.

Curatenia de dupa

Mireasa fiind, nu o sa ai cheful si nici timpul necesar, mai ales daca pleci de la nunta direct in luna de miere. Asa ca va trebui sa angajezi pe cineva care sa-ti faca ordine in casa. 


Nunta la cort

143644587652-article750x500.jpg?01436445

Sala de nunta la cort, Nunti in aer liber

Muzica, voie buna, adierea vantului in timp ce dansati, luna ce se vede printr-un colt al cortului... cui nu i-ar placea sa-si faca nunta la cort? Va puteti juca cu cele mai frumoase decoratiuni, ghirlande, flori si baloane cate incap. 


Avantaje

Spatiul aerisit

Nu trebuie sa-ti faci griji ca veti suferi de caldura. Fiind un loc atat de mare si aeristic, veti fi feriti de temperaturile ridicate. 

Ringul de dans

Cu siguranta veti avea loc pentru a va pune in aplicare cele mai simpatice dansuri pe care le stiti. 

Ti-l personalizezi cum vrei tu

Poti decora interiorul cortului cu absout tot ce vrei tu. De la mese, bar, covoarele, pana la decoratiuni, ghirlande, lumini. Totul se poate personaliza si se poate aranja dupa bunul tau plac. 

Dezavantaje

Bugetul

Este destul de costisitoare o nunta la cort. In primul rand, cortul in sine costa mult. Il al doilea rand, angajatii, si aici ne referim si la cei care vor monta cortul. 


Nunta la piscina

143651588154-article750x500.jpg?01436515

Nunta la piscina, Salon du Mariage

Nuntile la piscina sunt cool, relaxante, cu multe cocktail-uri si voie bune. Daca vrei o nunta tematica, cei mai indrazneti pot purta chiar si costume de baie vintage si palarii elegante. O nunta la piscina iti permite sa te joci cu detaliile si cu tinuta. 


Avantaje

Mai multa libertatea de miscare

Pe langa piscina propriu-zisa, exista si restaurantul sau cortul amenajat fix langa piscina, ceea ce le ofera invitatilor mai multa libertatea de miscare. Unii pot sta inauntru, in vreme ce altii se pot relaxa pe marginea piscinei.

Poze frumoase la pisicina

Un fotograf profesionist va scoate cele mai frumoase poze cu voi pe marginea piscinei, cu apa albastruie in cre se reflecta luminile elegante. 

Mai mult spectacol

Nunta la piscina iti permite sa organizezi chiar si spectacole pe apa. Poti angaja dansatori profesionisti pe apa sau se poate amenaja un spatiu pregatit pentru cantareti. Idei existe si piscina poate fi intrebuintata in mai multe feluri. 

Dezavantaje

Vremea iti poate strica ziua 

Daca ai ales o nunta la o pisicina simpla, fara restaurant, atunci ar putea exista o problema. Canicula sau vremea urata chiar ti-ar putea strica ziua, iar petrecerea ar trebui mutata in alta parte. 


Nunta la palat

143651674755-article750x500.jpg?01436516

Nunta la palat, Domeniul Lupas

Daca iti doresti o experienta unica, iar invitatii sa ramana impresionati, nunta la palat este cea mai buna varianta.


Avantaje

Eleganta cat incape

Daca iti faci o nunta la palat, cu siguranta toata lumea va discuta despre nunta ta. Decorurile somptuoase, rochiile impresionante, bijuteriile opulente - clar vei avea o nunta eleganta din toate punctele de vedere.

Fotografii de poveste

Nu exista mireasa care sa nu-si doreasca fotografii ca cele desprinse din revistele de moda. Ei bine, palatul in sine iti ofera aceasta sansa de a face fotografii inedite, iar tu vei semana cu adevarata printesa in rochie alba. 

Te poti juca cu tematica nuntii

Poate vrei o nunta cu tematica medievala sau una cu Dracula in rol principal. :) In orice caz, palatul iti ofera posibilitatea sa-ti alegi o tematica de nunta nonconformista si frumoasa in acelasi timp. Daca eleganta nu este punctul tau forte, iti poti alege un palat ceva mai sobru. 

Ti se pune la dispozitie si gradina

Bineinteles, platesti pentru ea, dar stii sigur ca daca invitatilor le este prea cald inauntru, pot iesi oricand sa se racoreasca in gradina. 

Dezavantaje

O nunta la palat este costisitoare

Daca ti-ai pus in gand ca vrei o astfel de nunta, trebuie sa fii sigura ca ai un buget destul de generos pentru a inchiria sala de festivitate a palatului. 

Se presupune ca si darul de nunta este mai valoros

Cu o asa locatie, invitatii se vor gandi automat ca si darul de nunta trebuie sa fie mai valoros, ceea ce pentru unii dintre ei ar putea fi o problema. Poti discuta insa aceste aspecte cu ei, cu cateva zile inainte de nunta, in special daca sunt prieteni apropiati. 




Comentarii

Se incarca comentariile...