Cum sa alegi rochia de mireasa in 12 pasi

de Andreea Ghica

Cumperi rochia de mireasa sau o inchiriezi? In orice caz, cautarea ei este o experienta unica, dar cu atat de multe modele si posibilitati, la un moment dat devine complesitor sa alergi din magazin in magazin pentru a o gasi pe cea care ti se potriveste.

14361819808-article750x500.jpg?014361819

Sursa: Divine Atelier

Fie ca trebuie sa te incadrezi intr-un anumit buget, fie ca esti pretentioasa si vrei o rochie desprinsa din revistele de moda - oricare ar fi motivul, alegerea rochiei de mireasa nu trebuie sa devina un stres.

Iata 12 pasi esentiali pe care sa-i urmezi atunci cand iti cauti rochia de mireasa >>


Incepe cautarea cu aproximativ 9 luni inainte

Orice rochie de mireasa pe care o vei alege va trebui modificata, fie ca vorbim de dimensiuni, fie de adaugarea unor detalii, precum pietrele pretioase, dantela, voal etc. Pentru a finaliza o rochie de mireasa este nevoie de timp. Tine minte: nu esti singura care se marita, asa ca inaintea ta probabil mai asteapta si alte mirese. Alegerea rochiei din timp iti garanteaza ca va fi gata inainte de nunta, adica exact ceea ce iti doresti sa se intample.

Ai grija la buget

Chiar daca ai un buget considerabil, nu e obligatoriu sa cheltuiesti pe rochia de mireasa atat cat ti-ai propus. Poti straluci si intr-o rochie ieftina de mireasa, iar invitatii sa nu-si mai ia ochii de la tine intreaga seara.

Alege rochia in functie de silueta, nu in functie de model

Poate ca rochia ti-a furat din prima privirea, dar esential e sa iti vina bine. Familiarizeaza-te intai cu croielile rochiilor de mireasa, cu modelele din reviste si magazine, apoi fa-ti o idee despre rochia pe care o cauti si care s-ar potrivi siluetei tale.

Fa-ti o lista cu rochiile care iti plac

E important sa ai cateva cunostinte in materie de rochii de mireasa, pentru ca atunci cand incepi cautarile, sa stii exact ce iti doresti si ce vrei sa modifici la ea.

In timpul saptamanii, cautarile decurg mai usor

Ideal ar fi sa incepi cautarile in timpul saptamanii, cand oamenii sunt la serviciu, iar magazinele sunt mai putin aglomerate. Cu cat sunt mai putini oameni in magazin, cu atat personalul iti va acorda mai multa atentie. Totul depinde de cat de bine iti alegi ora la care sa mergi in cautarea rochiei de mireasa.

Fii insotita de maximum 3 persoane

Dar nu mai multe. Prea multa lume inseamna mai mult stres si mai multe pareri, iar la un moment dat te vor coplesi. Mama, sora, sau o prietena apropiata - fii sigura ca persoanele care te vor insoti vor fi deschise si sincere cu tine atunci cand te vor vedea imbracata in rochia de mireasa.

Gandeste-te cum vrei sa te faca sa te simti

Iata un alt aspect esential al rochiei de mireasa. Vrei sa te simti sexy, moderna, chic, retro sau traditionala? Odata ce iti alegi stilul si iti construiesti o poveste, atunci rochia de mireasa iti va pica din cer.

Gandeste-te la alternative

Fii deschisa la orice model de rochie de mireasa si dispusa sa incerci mai multe. Nu inseamna ca daca ti-ai pus in minte un anumit model, acela va fi si cel castigator.

Fii deschisa cu personalul magazinului

Cand vei ajunge in magazin, vei fi bombardata cu zeci de modele, pareri si croilei care poate tie nu-ti plac. Fii deschisa cu personalul si spune-i exact ce iti doresti! Comunicarea e esentiala.

Important! Fa cateva miscari atunci cand o probezi

Poate ca arata bine, poate ca e rochia la care ai visat inca de mica, dar e foarte important sa te poti misca in ea. Atunci cand o vei proba, fa cateva miscari: asaza-te, danseaza si mergi cativa pasi. Foarte multe mirese sar peste aceasta etapa, iar in ziua nuntii, constata ca abia pot face cativa pasi fara sa se sufoce.

Fa-ti rochia pe dimensiunile actuale

Nu mai mare, nu mai mica! Daca vei castiga cateva kilograme in plus, o vei putea modifica pe parcurs. Pana atunci insa, bazeaza-te fix pe dimensiunile pe care le ai la momentul respectiv.

Fii sigura ca ai ales rochia pe care o vrei tu si nu ceilalti

Influentate de parerile apropiatilor, multe mirese sfarsesc prin a-si cumpara rochia de mireasa pe care o vor ceilalti. Doar tu poti face alegerea corecta, nu mama, sora, prietena sau domnisoara de onoare. 




Comentarii

Se incarca comentariile...