Cum sa stabilesti meniul de nunta

de Andreea Ghica

Mancarea si bautura chiar pot strica seara invitatilor tai daca nu sunt pe masura asteptarilor lor. In plus, acestea vor da tonul petrecerii tale si ii vor oferi personalitatea de care are nevoie; asta, desigur, daca este un meniu bine ales.

Fii flexibila cu bugetul

Fiecare lucru marunt costa, de la un aperitiv pana la un cocktail personalizat pe care un invitat poate ca si-l doreste de la bar. Chiar si servirea si numarul de invitati trebuie sa te faca sa fii flexibila cu bugetul. Vor aparea cheltuieli neprevazute, asa ca nu-ti fixa bugetul inainte de a vorbi cu bucatarul sef si de a stii exact cati invitati vei avea la nunti. 


Cauta firma de catering cu 12 luni inainte de nunta

Cam cu 12 luni inainte, am spune noi, fix cand ar trebui sa stabiliti si locul in care va veti face nunta. Unele restaurante iti vor recomanda firmele lor personale de catering, in vreme ce altele iti permit sa ti-o alegi pe care ti-o doresti. Cel mai important este sa vorbesti cu bucatarii sefi despre meniuri, despre ceea ce iti doresti si despre capacitatea lor de a crea meniuri creative, care sa se potriveasca cu personalitatea nuntii tale. 

1437420396145-article750x500.jpg?0143742

Fotografie cu aperitive, Jubile Catering 


Stabileste numarul de invitati

Urmatorul pas important este sa stii exact cati invitati vei avea, pentru a putea vedea de cate meniuri ai nevoie. Daca nu-ti imaginezi nunta fara aproximativ 100 de persoane, dar in acelasi timp nu vrei sa cheltui foarte multi bani, poti reduce costurile intr-un mod mai creativ. Poti inlocui anumite specialitati din meniuri cu unele mai putin fancy sau poti renunta la candy bar si sa ii servesti pe fiecare in parte cu cate un desert personalizat. 


Ai in vedere alergiile si restrictiile la mancare ale invitatilor

Unul dintre cele mai importante aspecte. Sunt persoane care nu pot manca anumite tipuri de carne sau legume, altii sunt vegetarieni, altii au alergii cumplite si au nevoie de ingrijiri medicale daca mananca ceva ce nu au voie. Este important sa discuti toate aceste aspecte la telefon cu fiecare invitat in parte pentru a stii exact ce trebuie sa contina meniul lor. 


Meniul trebuie sa se potriveasca cu tematica nuntii

Poate suna ciudat, dar daca ti-ai ales o nunta tematica, atunci si mancarea ar trebui sa fie in concordanta si cu celelalte detalii. Daca ti-ai ales o tema marina, atunci meniul poate fi format din fructe de mare, peste sau scoici. Daca ti-ai ales o tema romantica, meniul poate fi format din rata sau gasca la cuptor, cu vin dulce si aperitive sofisticate. 


Alege mancarea si in functie de sezon

Daca nu vrei sa asortezi meniul cu tematica nuntii, poate vrei ca mancarea sa fie in concordanta cu sezonul in care iti faci nunta. Spre exemplu, vara sunt recomandate mancarurile usoare, aperitivele bazate pe verdeturi si legume proaspete, desertul trebuie sa contina fructe, in vreme ce bauturile de baza sunt limonadele cu gheata, ginul si cocktailurile. 


Serveste mancarea intr-un mod cat mai personal

In farfurii decorate chiar de voi sau in orice alt mod personalizat, care sa-i incante pe invitati. Ideea este ca la finalul nuntii, invitatii sa ramana cu un gust placut si sa-si aminteasca cu drag de nunta la care au fost. Puteti servi mancarea chiar si pe ritmuri de dans, o puteti servi in boluri complet diferite de cele normale, orice detaliu creativ si nebunesc este binevenit si apreciat. :) 




Comentarii

Se incarca comentariile...