Lista decoratiunilor nelipsite de la nunta

de Andreea Ghica

Sa-ti planuiesti decorarea nuntii dureaza, dar este partea cea mai creativa cu care te vei confrunta pe parcursul organizarii nuntii. Iti poti pune imaginatia la joaca si sa iti poti exprima propria personalitate cum stii tu mai bine.

Decoratiunile pentru nunta sunt multe si de toate tipurile, asa ca ti-am pregatit o lista cu cele mai importante si comune, nelipsite de la o nunta.

Vezi mai jos lista completa >> 


Husele si fetele de masa

143688132294-article750x500.jpg?01436881

Fata de masa si husa de scaun, promirage

Orice restaurant are huse standard pentru scaune, asa ca fie poti ramane cu acelea, fie iti poti alege tu unele personalizate, in functie de tematica nuntii pe care ti-ai ales-o. Husele standard sunt cele care se prind in spate scaunului cu funda, dar pe piata exista zeci de alte modele mult mai creative si pline de personalitate. Daca nu-ti plac cele pe care ti le propune restaurantul, fa un mic research prin magazine, sigur vei gasi unele de inchiriat pe placul tau. Iar daca apelezi la un wedding planner, cu siguranta iti va gasi el unele care sa se potriveasca de minune cu nunta ta. 


Decoratiuni pentru masa de prezidiu

143687767891-article750x500.jpg?01436877

Decoratiuni pentru masa de prezidiu, Eucharis Boutique

Masa de prezidiu sau masa mirilor este poate cel mai important loc de la receptie, asa ca trebuie decorat ca la carte. In plus, masa trebuie pozitionata intr-un loc la care toti invitatii au acces cu privirea si pot fi martorii fericirii celor doi miri. De obicei, mesele de prezidiu sunt decorate cu aranjamente florate, panglici sau ghirlade deasupra meselor sau agatate de scaune. 


Florile si lumanarile de pe mesele invitatilor

143688289497-article750x500.jpg?01436882

Aranjament  pentru masa invitatilor, En Rose

Rolul lor este de a crea o atmosfera intima si placuta in jurul fiecarei mese. Bolurile cu flori proaspete sau borcanasele elegante cu lumanari aprinse fac atmosfera mai placuta si mai calduroasa, mai intima, iar invitatii cu siguranta vor aprecia fiecare detaliu. 


Pom-poms si ghirlande pentru decorarea incaperii

143686614185-article750x500.jpg?01436866

Incapere decorata cu pompoms, Pretty Deco

Sunt unele dintre cele mai chic si de efect decoratiuni, iar oamenii au inceput sa apeleze din ce in ce mai mult la ele. O simpla incapere poate fi transformata intr-o sala de poveste cu ajutorul ghirladelor, pom-pom-urilor colorate si jucause si a baloanelor umplute cu confetti.


"Cufere" pentru plicurile de bani

143686695090-article750x500.jpg?01436866

Cufar pentru bani, Boutique du Bonheur

Fie apelezi la o singura cutie de dimensiuni mari, pe care o vei pune fix la intrarea in restautant, fie vei cumpara pentru fiecare masa una de dimensiuni mai mici. Este nepoliticos ca invitatii sa-ti intinda plicurile cu bani, asa ca mai bine le vor adauga in aceste cutii personalizate. 


Baloane de sapun, confetti si fum greu pentru dansul mirilor

143688333299-article750x500.jpg?01436883

Explozie de confetti, Pyro Art

Dansul mirilor este poate cel mai emotionant moment al intregii seri. Cum porneste muzica si mirii fac primii pasi, baloanele de sapun ar trebui sa pluteasca printre ei, iar cofetti ar trebui sa curga intr-o explozie de culori. Aparatele de fotografiat vor surprinde momentul magic al mirilor, incarcat de emotie si bucurie. 


Draperiile si perdelele

Acestea ar trebui sa se potriveasca cromatic atat cu fetele de masa si husele scaunelor, dar si cu restul aranjamentelor. Draperiile sunt printre cele mai importante, stau asezate in fata ferestrelor pe care oamenii isi arunca privirea, asa ca voi sari imediat in ochi. Spre exemplu, daca ai ales huse si fata de masa de culoare burgundy, nu poti alege draperii galbene sau ciclam, ar strica complet cromatica incaperii.


Decorarea scarii restaurantului

143687806292-article750x500.jpg?01436878

Scara decorata cu umbrele, Eucharis Boutique

Prima impresie pe care si-o vor face invitatii cand vor ajunge la fata locului. Nelipsitul covor rosu ar trebui sa-i conduca spre scara restaurantului, impodobita cu flori sau cu lumanari in boluri micute. Daca va plac materialele textile, puteti impleti panglici de matase printre balustrada scarii. 


Cartea de oaspeti 

Cartea de oaspeti este un concept relativ nou, iar invitatii isi pot scrie parerile si urarile in astfel de carti. Poti alege fie una generala pe care o lasi la receptie, fie poti decora fiecare masa in parte cu unele micute, unde invitatii sa-si asterne gandurile. 


Arcada de flori pentru fotografii si tortul de nunta

Trebuie sa aveti in restaurant si o astfel de zona amenajata pentru fotografii si pentru taiatul tortului. Din ce in ce mai multi organizatori de nunti se concentreaza pe arcadele frumoase din flori, pozitionate intr-o parte mai libera a restaurantului. Aici, invitatii isi pot face poze, iar atmosfera va fi intretinuta de florile parfumate. 


Ghirlanda "Just Married"

Nelipsita de la nunta! Ghirlanda "Just Married" este pozitionala de obicei deasupra mesei unde vor sta proaspetii casatoriti sau va fi legata de scaunele lor. 


Luminitele decorative

143688321498-article750x500.jpg?01436883

Tavan cu lumini incorporate, Blitz Pary

Daca vrei ca lumina sa nu fie nici prea puternica, nici prea slaba, va puteti juca intr-un mod creativ cu luminile. Pe langa lumanarile de pe masa, poti decora intreaga sala cu becuri adaugate in borcase sau, de ce nu, chiar cu luminite pentru pomul de Craciun. Grija mare insa! Luminile sa fie de o singura culoare, ce e prea mult strica, iar invitatii s-ar putea trezi cu o durere de cap. 


Pahare de sampanie personalizate

143686617187-article750x500.jpg?01436866

Pahare pentru miri pictate manual, Liynda Handmade

Sunt destul de ignorate, dar si ele completeaza cu succes restul aranjamentelor pentru nunta ta. In loc sa alegi unele simple si banale, mai bine ai alege unele personalizate special pentru tine, poate unele pictate manual, care vor atrage privirile si zambetul invitatilor. Fiecare decoratiune din cadrul nuntii trebuie sa se potriveasca una cu cealalta, trebuie sa se completeze reciproc.


Aranjamentele florale pentru masina si caleasca

Mai bine renuntam la baloanele banale agatate de oglinzile masinilor si apelam la cateva aranjamente florale de toata frumusetea. Masinile de epoca sunt printre cele mai cautate in materie de nunti, la fel si caleasca. Aranjamentele florale sunt de mare efect si foarte chic, si am apela oricand la ele in locul simplelor baloane. 


Porumbei albi pentru ceremonie

Se spune ca, daca la ceremonie ai porumbei albi, atunci casnicia iti va merge bine si veti trai fericiti pana la adanci batraneti. :) Ar trebui sa facem un studiu sa vedem daca intr-adevar asa este, dar porumbeii albi sunt pe lista preferintelor mirilor, care ii vor neaparat la finalul ceremoniei. 




Comentarii

Se incarca comentariile...