Cum alegi fotograful de nunta

de Andreea Ghica

Ce-ti ramane dupa ziua nuntii? Pe langa experienta placuta alaturi de cei dragi si momentul in sine care marcheaza orice femeie, fotografiile de nunta sunt, la propriu, martorii unui eveniment pe care nu-l vei uita niciodata.

143618551728-article750x500.jpg?01436185

Sursa: Photoone

Cine nu pastreaza fotografiile dragi si le priveste peste ani? Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata noastra si fiecare moment merita surprins de o camera foto.

Pentru asta, iti trebuie clar un fotograf de nunta specializat. Totusi, pe cat de simplu suna, pe atat de complicat este sa il nimeresti din prima pe cel perfect.

Iata ce pasi trebuie sa urmezi atunci cand iti cauti fotograful de nunta >>


Alege stilul fotografiilor

Inainte sa incepi sa cauti fotografi, trebuie sa te hotarasi ce fel de fotografii iti doresti.

Documentare 

Astfel de fotografii surprind momentele spontane, cand oamenii nu sunt atenti. Asa se face ca in cazul fotografiilor documentare, foarte rar subiectii vor fi surprinsi uitandu-se direct la obiectivul camerei. Fotografiile pun accentul pe atmosfera, pe emotia evenimentului in sine, pe momentele neregizate in cand oamenii se aranjeaza si zambesc larg la obiectiv. Pot fi surprinsi in timp ce danseaza, mananca sau poarta o discutie, in vreme ce mireasa este surprinsa in mediul ei. 

143618551929-article750x500.jpg?01436185

Sursa: Adora Studio

Fotografiile de portret 

Daca iti plac mai mult fotografiile traditionale, poti apela la un fotograf specializat in portrete. In cazul de fata, trebuie sa ai neaparat un fundal potrivit care sa completeze perfect personajele din fotografie. Astfel de fotografii reflecta personalitatea si starea de spirit a subiectilor. 

143618551930-article750x500.jpg?01436185

Sura: Andrei Ivan

Fotografiile artistice 

Sunt cele mai recomandate, iar fotografului i se da mana libera sa actioneze cum stie mai bine. Cunostintele si experienta lui isi vor spune cuvantul, iar fotografiile de nunta pot iesi adevarate capodopere, demne de revistele de nunti.

143618551627-article750x500.jpg?01436185

Sursa: Ostafi Photography 

Documenteaza-te

Internetul rezolva totul! Acum e foarte simplu sa iti faci o lista cu fotografi romani pe care ii gasesti la un singur click distanta. Aproape toti au cate un site personal sau blog, au portofolii de nunta in care gasesti cele mai recente fotografii din cadrul evenimentelor, asa ca e destul de simplu sa-ti faci o parere despre stilul lor in materie de fotografie.

Vorbeste deschis cu ei

E foarte important sa le spui exact ce-ti doresti chiar de la prima intalnire. Poti veni pregatita cu idei, fotografii din reviste sau de pe site-uri de specialitate, atata vreme cat se potriveste stilului lor. In plus, trebuie sa discuti si detalii privind data nuntii, poate ca fotograful de nunta nu este disponibil in acea perioada si va trebui sa te reorientezi spre altcineva.

Fotografii de nunta ieftine sau de specialitate?

Primul venit, primul servit! NU! E important sa te intalnesti cu mai multi fotografi pentru a compara atat stilul fotografiilor, cat si bugetele. Nu spune nimeni ca trebuie sa cheltui o avere pe fotografiile de nunta, asa ca poti avea mai multe alternative. Fotografii au preturi diferite, in functie de stilul fotografiilor lor, de camerele foto pe care le au la indemana, de munca pe care o depun in cadrul nuntii. Daca vrei fotografii intr-o locatie speciala, este normal ca fotograful sa iti ceara mai multi bani, iar daca iti organizezi nunta in strainatate si alegi un fotograf roman, cu atat mai mult iti va trebui un buget considerabil. 




Comentarii

Se incarca comentariile...