Despre pasiune, calitate si nunti ca la carte - interviu cu fotograful Claudiu Guraliuc

de Andreea Ghica

Nu stii cum sa alegi fotograful pentru nunta? Nu stii ce asteptari trebuie sa ai de la el si cat vor costa pozele de nunta profesionale? Iata un interviu cu un fotograf profesionist - Claudiu Guraliuc - care ne va raspunde la intrebarile esentiale.

1444131049169-article750x500.jpg?0144413

Viziune, creativitate si pasiune - acestea sunt trei ingrediente pe care Claudiu le foloseste atunci cand fotografiaza nunti. Are un portofoliu bogat pe care il puteti vedea pe pagina lui, iar daca vreti sa colaborati cu el la viitoarea voastra nunta, il puteti contacta aici >> Fotograf Claudiu Guraliuc 


Care este istoria brandului tau?

Weddings by...(sau Foto Claudiu Guraliuc cum s-a numit la inceput) este un copil nascut din dragoste. Din dragoste pentru imagini frumoase, din placerea de a lucra cu oamenii, de a le surprinde bucuria, momentele speciale. Povestea inceputului este una destul de comuna, totul a inceput de la cateva fotografii facute la nunta unor prieteni, apoi bulgarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca. 


Ce va deosebeste de ceilalti furnizori din domeniu?

Nu fotografiez pentru premii, like-uri pe facebook sau alte zorzoane de pus pe site. Am inceput cu un obiectiv simplu, care in continuare ma defineste: Imi doresc sa fiu mai bun de la o saptamana la alta. De la o nunta la alta. Sa produc imagini mai bune si experienta pe care o ofer clientilor sa fie de mai buna calitate. Consider ca oamenii vad asta, te aleg si te recomanda mai departe.

1444156552170-article750x500.jpg?0144415


In orice domeniu exista unii furnizori mai buni decat altii. In domeniul vostru, cum poate o mireasa sa-i deosebeasca?

Fotografia e de multe ori o chestiune subiectiva. O fotografie care mie imi place poate sa nu placa altcuiva si vice versa. Atata timp cat vorbim de furnizori cu adevarat profesionisti, care isi respecta meseria si clientela, nu stiu daca se poate vorbi despre topuri. Cred ca e mai important ca fotograful ales, stilul lui, personalitatea, sa se potriveasca cu tine, cu cine esti, cu ce iti doresti, sa existe "chimie". Cum iti poti face o idee? Intalneste-te personal cu fotograful, asigura-te ca persoana care vine la intalnire va fi cel care fotografiaza, alege o sedinta prewed "de test". 


Cateva secrete din domeniul tau pe care miresele nu le cunosc?

Nu stiu daca sunt tocmai secrete, dar iata cateva lucruri care mie mi se par importante:

1. Ofera-i fotografului tau TIMP. Imaginile minunate pe care le-ai vazut in portofoliul lui au necesitat, in afara de talentul lui, timp si implicare din parte clientilor. Rezerva macar o ora si jumatate pentru fotografiile de grup si pentru portretele de cuplu din ziua nuntii.

2. Zambeste! Cat de mult si cat de des! Razi cu gura pana la urechi!

3. Stai cat mai aproape de iubitul tau. Nu va fie frica sa va lipiti unul de altul. Spatiul sugereaza departare, lipsa de intimitate. Si nu vreti sa para in fotografii ca fugiti unul de altul.

4. Nu tine mainile pe langa tine, fa ceva cu ele, pune-le pe sotior, trage-l catre tine, mangaie-l, strange-l in brate.

5. Exista doua momente ale zilei cand lumina e grozava pentru fotografie. Dimineata devreme si cu o ora doua inainte de apus. Pe cat posibil, progameaza sedintele foto atunci.

1444156698171-article750x500.jpg?0144415


Cum au fost nuntile care v-au impresionat cel mai mult?

Ador nuntile/ceremoniile in aer liber. Daca aveti pe lista o locatie de genul acesta, are votul meu! Am avut placerea sa fotografiez anul acesta o nunta care s-a desfasurat pe marginea (si in interiorul) piscinei! A fost excelent, mai ales cand oamenii sunt interesati in primul rand sa se simta bine si mai putin sa bifeze chestii pe un checklist :)


Sfaturi sau recomandari generale pentru viitoarele mirese?

Relaxeaza-te! Alege-ti furnizorii cu grija si apoi ai incredere in ei. Stresul SE VEDE in fotografii.


E stresant sa planifici o nunta, in special pentru mirese. Ati avut parte si de cliente dificile?

Din fericire nu prea :) Si aici revin la compatibilitatea dintre cuplu si fotograf despre care vorbeam mai devreme. Ideal este sa se aleaga unii pe altii. In urma intalniriii cu potentialii clienti, prefer sa nu colaborez cu cei cu care simt ca nu am nimic in comun. Asta minimizeaza problemele ulterioare.


Care sunt pachetele pe care le recomandati cel mai mult?

Alegeti printuri! Pe hartie, fotografia are ocazia sa cante, sa straluceasca. In plus, albumul tau frumos iti va oferi peste ani mai multa placere decat ecranul laptopului sau al tabletei.

De aceea, in pachetul PRINT pe care il oferim clientilor sunt incluse 100 de printuri pe hartie in cutiuta lor de lemn, un album mare si unul micut, de purtat in poseta si laudat la serviciu.

1444131009168-article750x500.jpg?0144413


Altceva ce ti-ai dori ca cititorii WedList sa stie despre voi?

Ca suntem putin "cucu". Ne place sa vorbim mult, sa radem mult, sa glumim si ne e destul de greu sa stam posaci la locul nostru. :)

Pentru mai multe fotografii de nunta, detalii despre preturi si pentru a intra in contact cu fotograful, intra pe pagina lui personala >> Fotograf Claudiu Guraliuc 




Comentarii

Se incarca comentariile...