10 reguli nescrise despre invitatiile de nunta

de Andreea Ghica

Cand sa le trimiti, cum sa arate, ce si cum sa scrii in ele - am strans pentru tine toate regulile importante, de care trebuie sa tii cont inainte sa trimiti invitatiile de nunta apropiatilor tai.

14361816547-article750x500.jpg?014361816

Sursa:  Zuzubijoux

Invitatiile de nunta sunt elemente esentiale care le ofera invitatilor informatii importante despre nunta - locul, ora, codul vestimentar (daca este o nunta tematica). Desi nu urmeaza reguli foarte stricte, sunt anumite aspecte de care trebuie sa tii neaparat cont inainte sa le trimiti.

Am incercat sa raspundem la cele mai frecvente intrebari in materie de invitatii. Iata ce ar trebui sa stii >>


Cand se trimit invitatiile de nunta?

In mod normal, invitatiile se trimit cu aproximativ 4 luni inainte de nunta. Invitatii vor avea suficient timp sa-si puna in ordine planurile, sa cumpere cadourile de nunta si sa-si pregateasca tinuta de ceremonie. Daca ai ales o destinatie indepartata pentru organizarea nuntii, atunci invitatiile trebuie trimise cu aproximativ jumatate de an inainte, pentru a fi siguri ca acestia au timp sa se pregateasca.

Pana cand trebuie sa primesti raspuns?

Trebuie sa stii exact care sunt invitatii tai cu o luna inainte de nunta. Vei avea suficient timp sa finalizezi ultimele detalii cu firma de catering. Daca exista invitati care nu ti-au raspuns, ii poti suna sau le poti trimite un mail pentru a sti exact daca vin sau nu.

Unde incluzi informatii despre site-ul de nunta?

Odata cu modernizarea, din ce in ce mai multe cupluri prefera sa isi faca un site online, unde sa posteze informatii despre eveniment - daca faci o nunta la biserica sau nu, cine sunt nasii, tema de nunta, cine sunt domnisoarele de onoare etc. Acest site il poti include in interiorul invitatiei, in partea de jos, cu scris mic, sau il poti transmite invitatilor pe mail.

Vrei o nunta fara copii. Cum stii ca invitatii au inteles?

Pot aparea confuzii. Cel mai simplu ar fi ca in invitatie sa fie mentionate doar numele persoanelor invitate. Daca nu esti sigur ca au inteles, ii poti suna personal pentru a le da vestea, transmitandu-le ca speri sa mai poata ajunge si ca, eventual, le poti face rost de o bona. Nu uita sa incluzi aceste informatii si pe site.

Cum sa impui un cod vestimentar?

Cel mai simplu - mentionezi acest lucru in invitatie. Cu toate acestea, invitatiile spun multe despre tema de nunta pe care ai ales-o, asa ca invitatii isi pot da usor seama cum ar trebui sa se imbrace.

Singuri sau insotiti?

Ramane la alegerea lor. Daca nu sunt intr-o relatie si nu pot fi insotiti, atunci nu este obligatoriu sa vina alaturi de un partener. Daca vor sa vina insotiti, trebuie sa stii acest lucru odata cu confirmarea venirii. Daca totusi iti doresti o nunta intima, cu doar cateva persoane apropiate tie, atunci le poti spune ca ai prefera sa vina neinsotiti.

Daca vrei o petrece numai cu familia, iti inviti prietenii la biserica?

Nu! In primul rand, este nepoliticos. In al doilea rand, s-ar putea simti jigniti. Ori ii inviti si la biserica, si la restaurant, ori nu ii mai inviti deloc.

Nu mentiona de cadourile de nunta in invitatii

Pana la urma, nu iti inviti apropiatii pentru cadouri sau bani, ci pentru ca iti sunt apropiati si ii vrei in preajma ta la un eveniment atat de important pentru tine.

Cand le multumesti pentru cadouri?

Biletele de multumire se trimit in decursul a doua saptamani de la terminarea nuntii. Daca invitatii iti sunt foarte apropiati, le poti transmite multumirile chiar si la telefon sau fata in fata.

Completeaza corect plicurile pentru invitatiile de nunta

E foarte simplu! Daca te adresezi unui cuplu casatorit, atunci pe spatele plicului scrii “Dl Radu si Dna Cristina Popescu”. Daca te adresezi unui cuplu necasatorit, atunci fiecare nume este completat pe un rand diferit. 




Comentarii

Se incarca comentariile...